Gündem 18 Temmuz 2024 PKK/YPG'nin tehlikeli planı PKK/YPG'nin tehlikeli planı

Terör örgütü PKK/YPG Suriye’de sürekli olarak bu propagandayı yaptı. ABD’nin çizdiği oyun planı bunu gerektiriyordu. Haberleri, belgeselleri hatta filmleri dahi yapıldı.

SÖZDE AFLA DEAŞ’LILARI SALIYORLAR

ABD’nin deyimiyle Suriye ‘demokratik’ güçleri, yani PKK/YPG Suriye’de DEAŞ’lı teröristlere karşı savaşıyordu. Terör örgütü PKK/YPG, Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği bölgede bulunan DEAŞlı teröristler için bir af çıkardı. Suriye’deki Türkmen gazeteci İbrahim Bozan, sözde yönetimin çıkardığı sözde affı duyuran isim oldu. İlk etapta Rakka’daki cezaevinden 250 tutuklu serbest bırakıldı.

ABD’Yİ SAHAYA ÇEKMEK İÇİN Mİ?

Peki neler oluyor? Aslında mesele çok net. ABD, terör örgütü DEAŞ’ı her daim bir maymuncuk gibi kullandı. Şimdi de PKK/YPG ABD’yi kendi silahıyla sahaya çekmeye çalışıyor. Zira ABD’de seçim telaşı var. Kulağından vurulan Trump seçimi kazanırsa geçmişte olduğu gibi terör örgütü PKK/YPG’ye başınızın çaresine bakın diyebilir. Türkiye bu süreçte Irak’ta kilidi kapatırken, Suriye’de normalleşme çabası içinde ve terör örgütü PKK/YPG DEAŞ’lı teröristleri serbest bırakarak aslında sahayı bir kez daha karıştırma hesabı yapıyor.

DEAŞ TERÖRÜNÜ HORTLATMA ÇABASI

Zira terör örgütü DEAŞ sahaya indi. Bombalı saldırılar, katliamlar yaptı haberleri tam da ABD müesses nizamının isteyeceği türde bir gelişme olur. Bu sayede, daha önce Suriye’den asker çeken TRUMP’I ikna etmek için ellerinde koz olur. bu yüzden kasım ayı yaklaşırken Suriye’de ve Irak’ın içlerinde yeniden Deaş terörü hortlatılırsa kimsenin şaşırmaması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir