Gündem 17 Temmuz 2024 FETÖ operasyonları tam gaz sürüyor FETÖ operasyonları tam gaz sürüyor

FETÖ operasyonlarının ardı arkası kesilmiyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı başarılı soruşturmalarına yenilerini ekledi.

SINAV YAPILANMASINA BÜYÜK DARBE

2011 ve 2015 yıllarında yapılan askeri liselere giriş sınavı mercek altına alındı. Soruları öncesinde örgüt içine sızdıran ve çalınan sorularla sınavı kazanan adaylar belirlendi. 5 şüpheli gözaltına alındı.

MÜLAKATLAR MERCEK ALTINDA

2015 Jandarma Astsubay Temel Eğitim Kursu ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu mülakatları da incelendi. Aday numaraları üzerinden FETÖ’nün kodlama yaptığı ve örgüt üyelerine avantaj sağlandığı ortaya çıktı. FETÖ üyesi 2 şüpheli yakalandı.

BYLOCK KULLANANLAR DEŞİFRE OLDU

Soruşturmalarda FETÖ’nün kripto haberleşme programı Bylock kullanıcıları da deşifre oldu. Server incelemeleriyle FETÖ’cüler gün yüzüne çıkartıldı. 5 şüpheli gözaltına alındı.

TSK’YA SIZAN HAİNLER YAKALANDI

FETÖ’nün hücre evleri de operasyonlardan nasibini aldı. Pensilvanya ile sürekli iletişim halinde oldukları anlaşılan 1binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 astsubayın da bulunduğu 14 şüpheli kıskıvrak yakalandı

ÖĞRENCİ YAPILANMASINA BASKIN

Bir başka operasyonun adresi ise Mersin’di. Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri FETÖ’nün güncel öğrenci yapılanmasını hedefe koydu. Özel harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonda 6 ilde baskınlar düzenledi. 12 şüpheli gözaltına alındı.

ÖRGÜTÜN YENİ PROGRAMI “SİGNAL”

Yapılan incelemede örgüt üyelerinin Bylock yerine Signal adlı gizli haberleşme programıyla iletişim kurdukları anlaşıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir