Gündem 15 Temmuz 2024 Dönemin Adalet Bakanı Bozdağ 15 Temmuz gecesini 24 TV'ye anlattı: "Bize düşen burada ölmektir" Dönemin Adalet Bakanı Bozdağ 15 Temmuz gecesini 24 TV'ye anlattı: "Bize düşen burada ölmektir"

15 Temmuz 2016’da dönemin Adalet Bakanı olan TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, 15 Temmuz gecesi Meclis’te yaşananları 24 TV’ye anlattı.

Bozdağ o gece Meclis’te yaşananları şu sözlerle anlattı:

Konuşmam sırasındaki ilk bomba avizeleri salladı. O ara ben kürsüden ayrılmadım, konuşmamı da kesmedim. Eğer öyle bir şey yapsam bu FETÖ’cü hainler, “Meclis’i susturduk, sesini kıstık” diyebilirlerdi. Onlara bu imkanı vermemek için ben hiçbir şey olmamış gibi konuşmama devam ettim.

“BİZE DÜŞEN BURADA ÖLMEKTİR”

“Bomba atılırken konuşmamı bırakmadım ama Meclis’in kapatılma ihtimali tartışılınca konuşmamı bıraktım ve Divan’a geldim. Meclis başkanımıza “Lütfen genel Kurul’u kapatmayın. Eğer kapatırsak halk, ‘meclis bunlardan korktu’ der, meydana gelmez. Bize düşen burada ölmektir. dedim.

“DARBECİLER SENİ ETKİSİZ HALE GETİRİR”

Biz önce bir Kızılay’a gidelim, orada halkla beraber mücadele edelim dedik. Bana, “Herkes seni tanıyor. Kızılay’a gidersen darbeciler seni de etkisiz hale getirmek isteyebilirler” dediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir