Dünya 17 Temmuz 2024 Türkiye düşmanı Senatör Menendez suçlu bulundu Türkiye düşmanı Senatör Menendez suçlu bulundu

ABD’li Senatör Bob Menendez. Türk düşmanlığıyla tanındı. Her fırsatta Türkiye’yi kötüledi. Yunan ve Ermeni lobisiyle işbirliği içindeydi. F-16 satışının engellenmesinde başrolü oynadı. Yolsuzluk ve rüşvetle suçlanıyordu. Menendez, jüri tarafından suçlu bulundu. 222 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

YOLSUZLUKLA SUÇLANIYORDU

Demokrat Partili Menendez’in yargılama süreci 9 hafta sürdü. New York Federal Mahkemesi’nde salı günü karar açıklandı. Mahkeme jürisi, Menendez’in rüşvet almak, hakkındaki soruşturmalara yönelik baskı yaparak adaleti engellemek ve yabancı ülke için faaliyetlerde bulunmak iddialarını kapsayan 16 ayrı suçlamanın tamamından suçlu olduğuna karar verdi. Menendez’in suçlu bulunduğu maddelerin her biri için 20 yıla kadar hapis cezası alabilir. Bob Menendez, yabancı ajan olarak faaliyet göstermekten suçlu bulunan ilk ABD’li senatör oldu.

KARARI TEMYİZE GÖTÜRECEK

Senatör, kararın açıklanmasından mahkeme çıkışında açıklamalarda bulundu. masum olduğunu iddia etti. Suçlamaları kabul etmedi. Kararı temyize götüreceğini söyledi. Menendez’in cezasının belirleneceği duruşma 29 Ekim’de yapılacak.

MENENDEZ’E İSTİFA ÇAĞRILARI

Jüri kararından sonra istifa çağrıları da gelmeye başladı. Senato’daki çoğunluk lideri Menendez’ e acil istifa çağrısı yaptı. “Jürinin ‘suçlu’ kararından sonra senatör Menendez artık seçmenleri, senato ve ülkemiz için doğru olanı yapmalı ve istifa etmelidir.” dedi.

ALTIN VE GİZLİ PARALAR ÇIKMIŞTI

22 Eylül 2023’te New York Federal Mahkemesi Menendez ve eşi Nadine Menendez’e siyasi çıkar karşılığında geniş bir rüşvet planına dahil olmakla ilgili suçlamalar yöneltilmişti. Evinde yapılan aramalarda da altın külçeler ve gizli nakit paralar bulunmuştu. Bunun yanı sıra senatörün özellikle kongrede yabancı ülkelere yapılacak askeri yardımlar üzerinde söz sahibi olan Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı boyunca Mısır’a resmi yardımlardaki etkisi ile New Jersey’deki Mısır kökenli iş insanları ve firmalarla girdiği ilişkiler, iddianamede dikkati çekmişti. Suçlamalardan sonra Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı’ndan ayrılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir