Gündem 17 Temmuz 2024 Başıboş köpek düzenlemesinin görüşüldüğü komisyonda muhalefetten provokasyon! Başıboş köpek düzenlemesinin görüşüldüğü komisyonda CHP ve DEM'den provokasyon!

Rate this post

İçerde CHP’li vekiller dışarda STK’lar provokasyonun fitilini ateşledi. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda tansiyon yükseldi.

MUHALEFET PROVOKASYON YAPTI

Kamuoyunda başıboş köpeklerle ilgili düzenleme olarak bilinen Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair teklif Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’na geldi. Komisyon öncesi başlayan tartışmalar meclis koridorlarına taştı. Gerginlik kapıda başladı. Muhalefet vekilleri teklifi eleştirdi. Teklifte olmamasına rağmen katliam yapılacak algısı üzerinden tartışmalar körüklendi.

KOMİSYONDA TARTIŞMA ÇIKTI

Teklifin görüşüldüğü Komisyon salonunda da sinirler yatışmadı. Görüşme başladığında bazı sözde hayvan hakları savunucuları da meclis önünde provokasyona alet oldu.

MUHALEFET TANSİYONU YÜKSELTTİ

CHP’li vekiller bir skandala daha imza attılar. Şanlıurfa’daki kuduz riski taşıyan köpekleri Ankara’ya getiren ve tutuklanıp sonrasında adli kontrolle serbest bırakılan Buket Özgünlü Boyacı’yı araçlarıyla Meclis’e soktular. CHP’li milletvekilleri Boyacı’yı Meclis girişlerindeki kontrol noktalarından da kaçırdılar. komisyona sokmak istediler. komisyona alınmaması nedeniyle boyacı video çekerek sosyal medyasında yayınladı.

KOMİSYON ARA VERMEK ZORUNDA KALDI

Tartışmaların ardından Meclis Komisyonu görüşmelerine ara verildi. Teklif Meclis Komisyonu’ndan geçerse gözler Türkiye Büyük Millet Mecllsi Genel Kurulu’na çevrilecek

Genel Kurul aşamasının Meclis tatile girmeden tamamlanması bekleniyor.

MAHRA’NIN ANNESİNDEN MUHALEFET VEKİLLERİNE TEPKİ

Antalya’da 5 Mart 2022’de sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar’ın annesi Derya Pınar, kızının ayakkabılarını havaya kaldırarak teklife karşı çıkan muhalefet milletvekillerine tepki gösterdi. Bazı muhalefet milletvekilleri de ayağa kalkarak Pınar’ın sözlerine tepkilerini dile getirdi.

15 KEZ AMELİYAT OLAN TUNAHAN YILMAZ’IN BABASININ DA ÜZERİNE YÜRÜDÜLER!

Ankara’da okula giderken sokak köpekleri tarafından parçalanan ve 15 kez ameliyat olan Tunahan Yılmaz’ın babası Halil Yılmaz da görüşmeleri takip etmek üzere salondaydı.

Komisyon üyesi CHP’li vekillerin “çocuklar okula yürüyerek mi gidiyor, servisle gidiyorlar” sözleri üzerine baba Halil Yılmaz sinir krizi geçirdi.

Kendisine “sen kimsin” diye bağıran muhalefet vekillerine tepki gösteren baba Halil Yılmaz “benim çocuğum diri diri yendi, 10 yıl tedavi görecek” dedi.

Acılı baba sinir krizi geçirirken muhalefet milletvekilleri “çocukları alet etmeyin” diye bağırdı, bazıları ise baba Halil Yılmaz’ın üstüne yürüdü.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *